Tekvicovo-pohánková kaša s figami

Ingrediencie:
  • 150 g pohánka,
  • 100 g figy sušené,
  • 2 dl teplá voda,
  • 1 ks malá tekvica hokkaido,
  • 1 PL perníkové korenie.

Postup:
  1. Sušené figy zalejeme 2 dl teplej vody.

  2. Tekvicu poriadne umyjeme, rozrežeme na polovicu a jadierka vydlabeme. Nakrájame ju na mesiačiky, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút.

  3. Medzitým si uvaríme pohánku, ktorú predtým prepláchneme horúcou vodou. Dáme ju variť do 400 ml vody. Privedieme k varu, povaríme 3 minúty, potom ju prikryjeme a necháme dôjsť 20 minút.

  4. Sušené figy dáme do vysokého mixéra, prilejeme vodu v ktorej sme ich namáčali a spolu s upečenou tekvicou ich rozmixujeme. Nemusíme mixovať úplne dohladka, kúsky tekvice a fíg vôbec nevadia.

  5. Rozmixovanú tekvicovo-figovú zmes pridáme k uvarenej pohánke.

  6. Obe zmesi spolu premiešame a dáme na 2 hodiny vychladiť, alebo podávame ešte teplé. Dobrú chuť!

Zdielaj článok
Komentáre
Buďte prvý/á, kto napíše svoj komentár…
Pridajte Váš komentár