Gaštanová polievka

Ingrediencie:
  • 1/2 kg jedlých gaštanov, 
  • 3/4 litrov mäsového vývaru, 
  • 10 dkg bieleho chleba, 
  • biele korenie, 
  • cukor, 
  • 2 lyžice masla,
  • soľ.


Postup:
Gaštany narežeme do kríža a na plechu ich vo vyhriatej rúre pečieme, až kým z nich začnú odpadávať šupky. Očistené gaštany vložíme do masového vývaru a varíme 1/2 hodiny. Potom cca 8 gaštanov vyberieme a odložíme. Ostatné gaštany spolu s vývarom precedíme a vložíme naspäť do hrnca.

Z bieleho chleba odkrojíme kôrku, striedku rozlámeme do polievky a ešte chvíľu varíme. Nakoniec pridáme kúsok masla, osolíme, okoreníme, osladíme podľa chuti.  Odložené gaštany môžeme posekať a zamiešame do polievky. 

Zdielaj článok
Komentáre
Buďte prvý/á, kto napíše svoj komentár…
Pridajte Váš komentár