Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou

Ingrediencie:

  • 300 g celozrnnej ražnej múky,
  • 300 g pšeničná hladká múky,
  • 1 téglik bielého jogurtu,
  • 1/2 kvasníc,
  • 1 ČL soli,
  • 200 ml vody,
  • 1 cibuľa. 


Postup:
Z kvasníc, trošky cukru a vody si spravíme kvások, ktorý pridáme do múky spolu s jorgurtom soľou, cibuľou opraženou na panivic a miesime to kým sa cesto nezačne odlepovať od stien nádoby. Cesto dáme vykysnúť približne na 30 minút. Potom si vytvarujeme malé bochníčky, poukladáme ich na plech a necháme podkysnúť na dvojnásobnú veľkosť.

Doba pečenia: 
Potrieme ich vodou a dáme na cca 20 minút piecť do vopred predhriatej rúry na 220 stupňov. Po dopečení ich necháme vychladnúť, ideálne na mriežke.
Zdielaj článok
Komentáre
Buďte prvý/á, kto napíše svoj komentár…
Pridajte Váš komentár