Najjednoduchší a najchutnejší chlieb z rúry

Ingrediencie:
  • 1/2 kg múky (akákoľvek, podľa vlastnej chuti),
  • sušené droždie,
  • soľ,
  • rasca, 
  • voda, 
  • petržlenová vňať, 
  • rozmarín, 
  • tymián, 
  • sezam, 
  • olej na vymastenie formy, 
  • slnečnicové semienka,
  • sušený cesnak. 


Postup:
Do misky vsypeme múku, posypeme ju jedným vrecúškom sušeného droždia, 2 ČL soli, 2ČL rasce, 1 ČL sušeného tymiánu, 1 ČL sušeného rozmarínu, 1 ČL sezamu a nasekanou petržlenovou vňaťou. Vlejeme postupne mierne teplú vodu, varechou alebo rukou spojíme ingrediencie, aby sa urobilo pevné cesto. Keď je cesto hotové, dáme ho do formy (vhodná je jánska misa), vymastíme ju olejom, vysypeme múkou, vložíme cesto, prikryjeme pokrievkou a dáme na dve hodinky kysnúť. Po dvoch hodinách odkryjeme a rovno bez prekladania vložíme do rozpálenej rúry.

Doba pečenia:
Pečieme pri teplote 200 °C, kým nemá chlebík pekne zlatohnedú kôrku. Vyberieme ho zo skla a necháme voľne vychladnúť.

Zdielaj článok
Komentáre
Buďte prvý/á, kto napíše svoj komentár…
Pridajte Váš komentár