Baklažán na čínsky spôsob

Ingrediencie:
  • 1 baklažán,
  • 1 červená cibuľa, 
  • 3 šalotky alebo jarné cibuľky, 
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 1 PL sójovej omáčky, 
  • 1 chilli paprička,
  • soľ, 
  • žerucha.


Postup:

Kapustu nakrájame na rezančeky, vložíme na 1 minútu do vriacej osolenej vody. Kapustu scedíme a prepláchneme studenou vodou. Odkvapkanú vložíme do misy. Šampiňóny nakrájame na plátky, osolíme ich a na horúcom oleji smažíme asi 5 minút. Môžeme pridať aj štipku drvenej rasce. Šampiňnóny vmiešame do kapusty, pridáme na rezance pokrájené papriky, pór a najemno postrúhanú mrkvu. Premiešame, zalejeme nálevom z octu, soli a glutasolu, do ktorého môžeme primieať trochu kajenského korenia alebo naopak, zjemniť citrónovou šťavou a vodou. Posypeme najemno pokrájanou pažítkou.  
Zdielaj článok
Komentáre
Buďte prvý/á, kto napíše svoj komentár…
Pridajte Váš komentár