Zeleninová paella

Ingrediencie:
  • 400 g ryže,
  • 6 lyžíc olivového oleja,
  • 800 ml zeleninového vývaru,
  • 1 g šafranu,
  • 250 g farebných paprík,
  • 150 g paradajok,
  • 100 g cibule,
  • 100 g brokolice,

  • 5 strúčikov cesnaku,
  •  150 g póru,
  • 100 g mrkvy,
  • 100 g zelenej fazuľky,
  • 1 malú cuketu,
  • 50 g sterilizovanej kukurice,
  • 50 g strúhaného tvrdého syra,
  • 50 g olív,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie.

Postup:
Umytú ryžu podusíme s troma lyžicami oleja, pridáme časť vývaru, bobkový list, šafran a varíme desať minút pod pokrievkou. Paradajky vložíme na dve minúty do vriacej vody, ošúpeme ich, odstránime zrniečka a nakrájame. Necháme vychladnúť. Farebné papriky, brokolicu, cuketu, zelenú fazuľku, pór, mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame.

V panvici orestujeme na troch lyžiciach oleja očistenú a nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájanú zeleninu a päť minút podusíme. Osolíme a okoreníme. pridáme predvarenú ryžu, podľa potreby prilejeme vývar a spolu dusíme asi desať minút. Potom pridáme paradajky a dovaríme. Hotovú paellu posypeme tvrdým strúhaným syrom a ozdobíme čiernymi olivami a kukuricou.
Zdielaj článok
Komentáre
Buďte prvý/á, kto napíše svoj komentár…
Pridajte Váš komentár