Zelerový šalát so zdravou majonézou

image

Zeleninová dobrota

Ingrediencie:

  • 400 g zeleru
  • 1 väčšia cibuľa
  • 4 lyžice sójovej majonézy
  • 3 lyžice bieleho jogurtu
  • soľ
  • ovocný oco
  • prírodný cukor
  • citrónová šťava


Postup:
Očistený zeler nakrájame najskôr na plátky, potom ich preložíme na seba, pokrájame na rezance a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Pridáme k nim olúpanú, na mesiačiky nakrájanú cibuľu a varíme, kým cibuľa nezmäkne. Sójovú majonézu premiešame s jogurtom, soľou, cukrom a citrónovou šťavou a pridáme do nej varený zeler s cibuľou. Tento mierne vychladnutý šalát môžeme podávať k rôznym zeleninovým či obilninovým jedlám alebo ním môžeme naplniť syrové rolky, paradajky, papriky, mladé cukety a pod.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.
0

Používame cookies zo služieb tretích strán na marketingové aktivity a na to, aby sme vám mohli poskytnúť lepší zážitok. Prečítajte si o tom, ako používame súbory cookie a ako ich môžete ovládať kliknutím na „Privacy Preferences“.