Človek je jediný tvor na planéte, ktorý pije materské mlieko iného druhu a ešte k tomu aj v dospelosti. Je to úplne proti prírodným zákonom a to so sebou pochopiteľne nesie samé problémy.
Dr. K. A. Oster a Dr. D. Ross, lekári z Connecticutu zaoberajúci sa úskalím zdravej výživy, objavili v mlieku XO- faktor. Vo svojej novej knižke uvádzajú, že ani cholesterol, ani nikotín nie sú prvé a hlavné príčiny srdcových infarktov, ale všade prítomné mlieko! Zistili, že mlieko obsahuje enzým nazvaný xantineoxidáza (XO), ktorý upcháva tepny a vyvoláva tak vysoký krvný tlak. Samotné mlieko nie je vôbec vhodná potravina pre človeka, ale jeho homogenizácia, ktorá sa v dnešnom mliečnom výrobnom procese bežne používa, z neho robí priamo jedovatú nepožívateľnú hmotu. Tento proces mlieko rozkladá na veľmi malé guľôčky, mikroskopicky ťažko rozoznateľné. Tým sa enzým XO dostane stenami tráviaceho traktu do krvného obehu, namiesto toho aby bol žalúdočnou kyselinou neutralizovaný a vylúčený. Títo lekári tvrdia, že pitie homogenizovaného mlieka je v podstate nebezpečnejšie ako fajčenie cigariet. Trvali preto na tom, aby na obaloch mliečnych výrobkov bolo uvedené rovnaké varovanie ako na krabičkách z cigariet.
Človek je jediný tvor na planéte, ktorý pije materské mlieko iného druhu a ešte k tomu aj v dospelosti. Je to úplne proti prírodným zákonom a to so sebou pochopiteľne nesie samé problémy. Tradície a literatúra nám vštepovali úplne legálne, že práve pre deti je mlieko „príjemnou, prospešnou a potrebnou výživou.“ O toto sa mliečna propaganda pokúša vo všetkých médiách dennodenne. V skutočnosti je to práve naopak!
Vápnik, tuk a cholesterol sú príčiny mnohých takzvaných civilizačných chorôb, vrátane alergií. Ďalej má mlieko prebytok proteínov vo forme kazeinu, s ktorým sa naše telo veľmi ťažko vyrovnáva v dôsledku nedostatku enzýmu LAB. K tomu všetkému sú jeho uhľohydráty molekulami mliečneho cukru, s ktorým si dospelí taktiež dokážu len veľmi ťažko poradiť, pretože od odstavenia od matkinho prsníka postrádajú enzým laktóza. Z toho dôvodu v civilizovaných oblastiach najviac trpia černoši a ázijci, pretože nikdy neboli zvyknutý piť mlieko. Ak je reč o mlieku ako o výbornej výžive, zabúda sa, že neobsahuje žiadne vlákniny a má veľký nedostatok kyseliny linolovej, železa, niacínu a vitamínu C. Je to skutočne dokonalá výživná látka ale len pre teliatko, do doby, keď sa mi začnú tvoriť zúbky a keď rýchlo rastie, má už rohy a kopýtka ale ešte pomerne malý mozog. V protiklade k tomu človek rastie pomaly. Náš mozog viac narastá a žijeme podstatne dlhšie ako kravy. Málokedy si tiež uvedomujeme, že zvieratá vo veľkochovoch bývajú choré, tým pádom sa nezaobídu bez liečiv, hlavne antibiotík a bez veterinára. Z toho všetkého logicky vyplýva, že kravské mlieko ľudský život skracuje: degenerované zvieratá = degenerovaní ľudia! Kde potom zostáva logika na ktorú je človek taký pyšný?
Tajomstvo materského mlieka
Materské mlieko obsahuje bielkoviny vo forme ľahko stráviteľných albuminov – tie sú v protiklade k ťažko stráviteľnému kazeinu kravského mlieka! Ľudské mlieko má len polovicu bielkovín, obsahuje však viac prírodného cukru a lecitínu, dôležitých pre rozvoj mozgu. Taktiež má len polovicu vápnika, pretože ľudské bábätko má rásť pomaly. Navyše je tento vápnik koloidný, teda organický a preto ľahko stráviteľný. Snáď nikto nebude mať námietku proti tomu, že materské mlieko je stále ešte najvhodnejšia kojenecká výživa aj pri súčasnom zamorení životného prostredia, ktoré ma vplyv aj na materské mlieko. Opozícia voči kravskému mlieku sa rozrastá. Deti pijúce mlieko sú abnormálne väčšie a trpia nedostatkom určitých minerálov a lecitínu, ako potravy nervov a mozgu. Ľudia pijúci mlieko sú často zahlienení a nachladnutí. Obzvlášť sú náchylní na rôzne kožné ochorenia. Matky sú obeťami falošného názoru, že mlieko obsahuje vápnik potrebný pre výstavbu kostí a zubov. Mlieko síce obsahuje vápnik, ale viazané na kazeinové bielkoviny, takže telo ich nemôže prijímať a spracovávať. Keby toto predchádzajúce tvrdenie nebolo pravdivé, tak by obyvatelia západných krajín museli mať podľa množstva vypitého mlieka najlepšie kosti a zuby. Opak je však pravdou. Majú ich najhoršie!
Povinné pitie mlieka v škole (vedľa sladkostí) úplne zničilo vápennú kostru našich detí. Ako bezradná si musí pripadať každá matka, ktorá má ošetrovať prekŕmeného kojenca, ktorý má stále nádchu, mliečny svrab a veľa ďalších kožných vyrážok, keď už v pôrodnici ju učili, ako ho má doma kŕmiť mliekom tvoriacim maz a jeho výrobkami, ktoré sú navyše úplne pretvárané tepelným spracovaním. Bohužiaľ detský lekári doporučujú mlieko ako najzdravšiu výživu. A tak matky, ktoré v dôsledku nesprávneho spôsobu života nič iného nepoznajú a nemôžu vôbec dodávať zdravé mlieko, svoje deti kŕmia lepkavými a kašovitými mliečnymi výrobkami. Tak „živia“ choroby a oslabujú životné sily svojich detí. Môžeme len stále varovať a rozprávať: dávajte konjencom surové ovocie a zeleninu,, ktoré im chutí samé od seba. Majú podstatne lepší inštinkt pre zdravú výživu ako matka, ktorá „dobrou mestskou stravou“ stratila všetky schopnosti posudzovať stravu prirodzenú.
Škody spôsobené na deťoch sa nedajú ničím napraviť. Matky sa preto musia čo najskôr dôkladne zoznámiť so zákonmi prírody. Prečo môžu naši najbližší príbuzní v ríši zvierat – opice: kojiť 3 – 5 rokov a my „precivilizovaní“ len niekoľko týždňov a niekedy vôbec nie? Skromne žijúce národy, neprijímajúce mliečne výrobky vykazujú stabilné kosti a zdravé zuby. Vezmime si príklad z ríše zvierat: koľko zdravých mliečnych zubov vo všetkých rôznych obmenách používajú pri svojom kŕmení? Vôbec žiadne. Preto ani nemusia navštevovať zubára a nemusia sa podrobovať operáciám bedier.
Mlieko nie je pre dospelých
Mlieko je potrava pre kojencov a teliatká. Od tretieho roku života, tj. od odstavenia od matkinho prsníka, máme my dospelí veľký nedostatok týchto dvoch enzýmov: laktózy a labu (syridlo). Laktóza je potrebná k tomu aby bol mliečny cukor stráviteľný a lab, aby sa kazeinové bielkoviny dali štiepiť. Nie sme preto schopní mlieko správne stráviť. Vedľa obilia (predovšetkým pšenice) je mlieko najmazovitejším výrobkom, ktorý najviac spôsobuje zápchu a najväčšie alergické problémy. Žiadne zviera v prírode nesaje mlieko iného živočíšneho druhu. Sme to len my, ľudia! Za zahlienenie hltanu, zápal pľúc, nachladnutie, a podobne „vďačíme“ mlieku, ktoré pijeme a mliečnym výrobkom, ktoré vo veľkom konzumujeme.
Zdroj: z knihy H. Wandmaker, Najzdravšia výživa – Šokujúca pravda o vašej strave, Eko-konzult, spracoval časopis PHOENIX
Komentáre 0
Pridať komentár