Gaštanová polievka

image

Netradičný pokrm

Ingrediencie:
  • 1/2 kg jedlých gaštanov
  • 3/4 litrov mäsového vývaru
  • 10 dkg bieleho chleba
  • biele korenie
  • cukor
  • 2 lyžice masla
  • soľ

Postup:
Gaštany narežeme do kríža a na plechu ich vo vyhriatej rúre pečieme, až kým z nich začnú odpadávať šupky. Očistené gaštany vložíme do masového vývaru a varíme 1/2 hodiny. Potom cca 8 gaštanov vyberieme a odložíme. Ostatné gaštany spolu s vývarom precedíme a vložíme naspäť do hrnca.

Z bieleho chleba odkrojíme kôrku, striedku rozlámeme do polievky a ešte chvíľu varíme. Nakoniec pridáme kúsok masla, osolíme, okoreníme, osladíme podľa chuti.  Odložené gaštany môžeme posekať a zamiešame do polievky.

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.
0

Používame cookies zo služieb tretích strán na marketingové aktivity a na to, aby sme vám mohli poskytnúť lepší zážitok. Prečítajte si o tom, ako používame súbory cookie a ako ich môžete ovládať kliknutím na „Privacy Preferences“.