Kľúč ku zdraviu

V kategórii sa nachádza 45 článkov.
Jedzte zdravo, ako jedli naši predkovia

Jedzte zdravo, ako jedli naši predkovia

Zdravé a dobré je to, čo sa vypestuje v našej blízkosti. Potraviny by mali byť čo najčerstvejšie, ovocie a zelenina prirodzene zrelé a nie zbierané predčasne. Pripomína to profesor Viliam Bada, prednosta III. Internej kliniky LFUK na bratislavských Kramároch. Vyvracia viaceré mýty o tom, čo je "zdravé a čo nezdravé". Dajte si pokojne vajce - cholesterol vo vajci nezvyšuje...
Čítajte viac
Liečenie pitím vody

Liečenie pitím vody

Pitie obyčajnej pitnej vody správnym spôsobom čistí ľudské telo . Účinnejšie prečisťuje hrubé črevo , aby vytváralo novú čerstvú krv, čo je známe z lekárskych termínov ako Haemotopaises. Je nepopierateľný fakt, že slizotvorné záhyby hrubého a tenkého čreva sú touto metódou aktivované práve tak ako teória, že nová čerstvá krv sa tvorí pomocou slizotvorných záhybov . Ak je hrubé...
Čítajte viac
12 zlatých pravidiel duševného zdravia

12 zlatých pravidiel duševného zdravia

Pamätaj si, že každé utrpenie, aj to najväčšie raz prejde. Všetko dianie v prúde času je premenlivé. Po daždi vychádza slnko a aj po tej najkrutejšej zime príde opäť jar. Tam, kde nemôžeš pomôcť ani zmeniť chod vecí, nestaraj sa zbytočne o cudzie záležitosti. Neprepadaj panike kvôli zodpovednosti.
Čítajte viac
Súčasný model v medicíne a nový model zdravia

Súčasný model v medicíne a nový model zdravia

Nežijeme izolovanie od sveta, ktorý nás obklopuje, ale sme jeho súčasťou. Okolitý svet je náš svet. Zdravie je rovnováha medzi naším spôsobom existencie a okolitým svetom. Je to harmónia so sebou samým aj s okolitým prostredím. Naše telo je v neustálom kontakte s rôznymi prejavmi prírodných síl (mikroorganizmy, fyzické a chemické faktory, iní ľudia a pod.). Všetko spoločne tvorí okolité...
Čítajte viac
Metóda uzdravenia ho´oponopono

Metóda uzdravenia ho´oponopono

Pamätajte si, že to, čo vidíte u druhých, je tiež vo Vás samotných, takže všetko uzdravovanie je liečením seba samého. Nikto iný tieto procesy nemôž uskutočniť, iba Vy. Celý svet je doslova vo Vašich rukách.
Čítajte viac
Antioxidanty - TOP 20

Antioxidanty - TOP 20

Medzi antioxidanty patria sušené slivky, hrozienka, černice, ružičkový kel, brusnice, jahody, špenát, maliny, lucerna siata, brokolica, červená repa, avokádo, grapefruit, červená paprika, čerešne, kivi, fazuľa, cesnak, sezamové semená.
Čítajte viac
Cordyceps sinensis

Cordyceps sinensis

Cordyceps sinensis je známy v čínštine ako Dong Chong Xia Cao (zimný červ, letná tráva). V Japonsku ho poznajú pod názvom Tochukaso . Je to malá huba parazitujúca na určitom druhu húsenice vo vysokej nadmorskej výške (nad 2 000 metrov) tibetskej náhornej plošiny. Tamojší pastieri spozorovali, že ich dobytok a ovce začali mať po užívaní Cordycepsu viac energie . Okrem...
Čítajte viac
Tajomstvo potravín alebo chémia na tanieri

Tajomstvo potravín alebo chémia na tanieri

Obchody preplnené nespočetnými druhmi potravín a potravinárskych produktov symbolizujú blahobyt. Dnešná moderná strava, pokiaľ chce na trhu uspieť, musí byť čo najchutnejšia, najtrvanlivejšia, najlepšie vyzerajúca... Pestrosť výrobkov, dlhá trvanlivosť, intenzita chutí a farebná mnohotvárnosť má bohužiaľ svoju daň, a to množstvo chemikálií, ktoré s jedlom konzumujeme .
Čítajte viac
Kvôli hladu niekedy nerozmýšľame

Kvôli hladu niekedy nerozmýšľame

Každý človek vie na základe všetkých svojich zmyslov čo je pre jeho telo najlepšie a čo mu najviac prospieva. Prvým dôležitým faktorom je uvedomiť si čo vlastne chceme. Chceme žiť plnohodnotný život plný vitality alebo sa chceme ráno budiť bez energie, prinajlepšom s pneumatikou okolo pása?
Čítajte viac