Domáci chlieb

V kategórii sa nachádzajú 3 články.
Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou

Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou

Z kvasníc, trošky cukru a vody si spravíme kvások, ktorý pridáme do múky spolu s jorgurtom soľou, cibuľou opraženou na panivic a miesime to kým sa cesto nezačne odlepovať od stien nádoby. Cesto dáme vykysnúť približne na 30 minút. Potom si vytvarujeme malé bochníčky, poukladáme ich na plech a necháme podkysnúť na dvojnásobnú veľkosť.
Čítajte viac
Najjednoduchší a najchutnejší chlieb z rúry

Najjednoduchší a najchutnejší chlieb z rúry

Do misky vsypeme múku, posypeme ju jedným vrecúškom sušeného droždia, 2 ČL soli, 2ČL rasce, 1 ČL sušeného tymiánu, 1 ČL sušeného rozmarínu, 1 ČL sezamu a nasekanou petržlenovou vňaťou. Vlejeme postupne mierne teplú vodu, varechou alebo rukou spojíme ingrediencie, aby sa urobilo pevné cesto. Keď je cesto hotové, dáme ho do formy (vhodná je  jánska misa), vymastíme ju  olejom,...
Čítajte viac
Taliansky chlebík PANE

Taliansky chlebík PANE

Mlieko zmiešame s medom a s 3 lyžicami vlažnej vody. Povrch posypeme kvasnicami a zmiešame ich do tekutiny. Necháme ich stáť na vlhkom mieste bez prievanu a necháme ich vykysnúť. Ak kvasnice nekysnú dlhšie ako 5 minút tak treba začať znova. Pridáme múku a všetko zamiešame na hustú pastu. Prikryjeme voľne mikroténovým vrecúškom a necháme stáť pri izbovej teplote do druhého dňa. ...
Čítajte viac